O nama

Potičemo dijete na zamišljanje i uživljavanje u emocionalne doživljaje te izražavanje istih doživljaja verbalnim izrazom, vlastitim tijelom, lutkom, glazbom i likovnošću.

Oblikujemo djetetovu osobnost u smislu jačanja pozitivne slike o sebi, da lakše uočavaju i prihvaćaju međusobne različitosti te usvajaju moralne vrednote kulture i tradicije kojoj pripadaju.

Potičemo na umjetničko-kreativni senzibilitet.

Potičemo razvoj socijalnih vještina te znanja i vještina potrebnih za daljnji razvoj.

Etno igraonica „Budilica“ već treću godinu djeluje u zagrebačkoj Dubravi.

Po čemu se razlikujemo od ostalih?

Već kad otvorite vrata naše radionice zamjetit ćete maštovito uređen prostor nastao zajedničkim radom djece i voditelja-odgojitelja. To je prostor ispunjen dječjim radovima, dekoracijama i ručno izrađenim unikatnim lutkama te maštovitim kostimima likova iz različitih priča.
Djelatnosti koje provodimo su umjetničkog tipa u kojima sudjeluju djeca predškolskog i školskog uzrasta.

Kako ja, Daniela Totić, voditeljica igraonica imam dugogodišnje iskustvo u radu s djecom kao odgojitelj i dramski pedagog, odlaskom u mirovinu nastavila sam sa svojim stručnim timom raditi s djecom.

U Dubravi u kojoj živim otvorila sam ovu edukativnu zabavnu igraonicu te se tako novim sadržajima trudim kulturno obogatiti okruženje.

Sa dramskim programom za školarce te kombiniranim dramsko-ritmičko-likovim programom za predškolce prezentirali smo rad odnosno imali više produkcija u Kazalištu Lutaka, DV „Jabuka“, OŠ Vukomerec, matičnom župnom centru te Centru za kulturu „Pešćenica“ gdje smo nastupili na SKAZ-u te pohvaljeni od članova stručne komisije sa vrlo dobrim kritikama.
Također, ćesto organiziramo edukativno, maštovite i zabavne dramsko-likovne radionice, a u ponudi imamo i program pripreme djece za polazak u školu „Školsko zvono“, „Malu školu sporta“, „Funky“ ples za djecu, „Anglo“ školu stranih jezika, „Body Vision“ vježbe za roditelje na kojima su prisutna djeca na likovnoj radionici. Vikendom osim proslava rođendana u kojima imamo edukativne maštovite i zabavne vođene aktivnosti nudimo i veliki izbor dječjih kazališnih predstava.
U više navrata posjetila nas je Dječja Televizija i snimila nekoliko reportaža o našem radu, a sa djecom, članovima naših programa, snimili smo i spot „Budilica“ (naša himna) koji se svakodnevno prikazuje.
A da je sve ovo što smo Vam ovdje opisali doista tako uvjerite se i sami u našim rubrikama a mi Vas očekujemo u vašoj i našoj „Budilici“

POGLEDAJTE ŠTO ČLANOVI ŽIRIJA MISLE O NAŠIM PREDSTAVAMA:

Programi

NOVO! NOVO! NOVO!

Za djecu od 3-4 godine nudimo kombinirani program ritmike, dramskog i likovnog.
Cijena 200 kn mjesečno.
Kontakt tel.: 091/5647080 – Ivana

LIKOVNI

Svaki tjedan obrada nove priče po kojoj različitim likovnim tehnikama i uporabom različitog likovnog materijala izrađujemo likovne radove.
• UZRAST: OD 3 DO 8 GODINA
• MJESEČNA ČLANARINA: 200 KUNA

RITMIKA

Ritmičko-dramska grupa u kojoj dominira pokret uz glazbu, ples i igru. Sve kroz razne scenske priče. Djeca uživaju u ritmičkim pokretima i zanimljivim kostimiranjem, ulogama iz poznatih priča uz kreativne voditelje.

DRAMSKI

Ostvarite svoje snove i postanite lik iz svoje omiljene bajke tako što će te kroz ples, pjesmu, različite vrste radnih i likovnih aktivnosti, te kroz govorno, scensko i lutkarsko stvaralaštvo, sami kreirati igre u svojim zamišljenim ili već poznatim pričama, a sve uz stručno vodstvo dramskog pedagoga.
• DRAMSKA RADIONICA REALIZIRAT ĆE SE DVA PUTA TJEDNO
• UZRAST: OD 5 DO 9 GODINA
• MJESEČNA ČLANARINA: 200 KUNA

ENGLESKI

Kao i sve programe, tako i program engleskog jezika, djeci ćemo približiti kroz priče, pjesmice, brojalice, slikovnom pričom.
Cilj je da djeca kroz igru uče elemente engleskog jezika, a učeći se igraju.

Budi, budi Budilica

PODRŽAVAJ PRAVE STVARI
BUDI PODRŽAVALICA
ZA PRIRODU UVIJEK MARI
BUDI EKO ČUVALICA
NA DOSADU TOČKU STAVI
BUDI, BUDI, IGRALICA
IZABERI POTEZ PRAVI
BUDI MUDRA BIRALICA

ŠIRI KRILA KAO PTICA
BUDI ISTRAŽIVALICA
SREĆU GRADI OD SITNICA
BUDI SREĆE GRADILICA
PRIJATELJSTVA BUDI KLICA
BUDI, BUDI DRUŽILICA
BUDI UZROK SRETNIH LICA
BUDI SMIJEHA STVARALICA

BUDI, BUDI, BUDILICA
DJELIMA SE ZEMLJA VOLI
BUDI, BUDI, BUDILICA
OD LJEPOTE SVIJET SVOJ STVORI
BUDI, BUDI BUDILICA
NAPOSLIJETKU LIJENOST BOLI
BUDI , BUDI, BUDILICA
NEK SE BRIŠU IZGOVORI

BUDI, BUDI, BUDILICA
NEK TE VODE TVOJI SNOVI
BUDI, BUDI BUDILICA
INSPIRACIJU ULOVI
BUDI, BUDI BUDILICA
U ŽIVOTNOJ NE SPAVAJ šKOLI
BUDI, BUDI, BUDILICA
MOREM ZNANJA HRABRO PLOVI